Habemus bebe la Mangalia


Mangalia, Casa de cultură / 4 septembrie 2015, ora 18:00
Un spectacol de Elena Vladareanu și Robert Bălan
Cu: Carmen Florescu, Lala Misosniky, Dana Voicu
intrare liberă 

Tabăra de creație Maternity (ART) Leave
2 Mai / 3-10 septembrie 2015
Participante invitate: Crina Ioana Athanasiu, Catalina Codreanu,
Cuzina, Suzana Dan, Raluca Demetrescu, Flavia Lupu, Maia Stefana Oprea, Rucsandra Pop, Nona Serbanescu, Mirela Traistaru și copiii lor

”Artist vs. Mother #1” conferința pilot a proiectului
Mangalia, Casa de cultură / 5 septembrie 2015, ora 18:00
Invitate: Masha Godovannaya (via skype), Suzana Dan
intrare liberă în limita rezervărilor

Maternity (ART) Leave revendică un teritoriu aparent pierdut/niciodată cucerit pe deplin de din ce în ce mai numeroase femei care reușesc să îmbine cu succes rolurile de artiste și mame. Inițiativa pleacă de la problematica maternității în artă – având multiple implicații practice și ideologice. Pe măsură ce din ce în ce mai multe personalități feminine au confirmat statutul de artist deplin prin munca și calitatea operei lor post natale, maternitatea și-a făcut loc în ultimii 30-50 de ani în arta internațională atât ca subiect cât și ca paradigmă de viață. Intervenția noastră își are legitimitatea în drumul lung și încă departe de final al artei semnate la feminin – de la absența cvasitotală, la o prezență firavă cu caracteristici masculine și, în cele din urmă – abia de foarte puțin timp, la o conștientizare și acceptare a naturii și nevoilor femeii (și mamei) și asumarea lor în cadrul actului artistic. Din păcate presiunea socială și a pieței artistice este mare iar mitul conform căruia femeia odată mamă trebuie să renunțe la cariera artistică încă mai face victime. Toate acestea în condițiile paradoxale ale unei tendințe din ce în ce mai clare a feminizării componenței generațiilor de absolvenți ai universităților de artă din România sau de aiurea.

Habemus Bebe
Un performance despre experienţa maternităţii, despre condiţia femeii-artist, despre confuzie şi crize, despre identitate şi panică, despre limite, corp şi… nutriţie.
Un text scris de o mamă şi interpretat de trei actriţe care sunt, la rîndul lor, mame.
Un spectacol care a putut fi realizat datorită unei campanii de crowdfunding.

Artist vs. Mother
Seria de conferințe pe tema locului mamei în arta contemporană demarează la Mangalia pe 5 septembrie și va continua la București în toamna anului 2015.

FB event : https://www.facebook.com/events/885383751547593/