Cum va arăta România în 2030?

Zece autori contemporani vorbesc despre România anului 2030 într-un nou proiect propus de Asociația Art No More. Bogdan Coșa, Diana Bădica, Lavinia Braniște, Mihai Duțescu, Matei Florian, Ana Irina Lupu, Ana Maria Sandu, Adrian Schiop, Bogdan Alexandru Stănescu și Elena Vlădăreanu sunt autorii celor zece texte de proză scurtă care fac obiectul unui podcast coordonat de Robert Bălan.

Prezentul ne-a dat mai mult timp pentru proiecții – să ne gândim cum a fost, cum este și cum va fi? Dacă și cum se va transforma lumea și, odată cu ea, și noi, în următorii ani? Ce urmări ar putea avea prezentul pe care îl trăim asupra viitorului?

Am invitat zece scriitori să-și imagineze ce se va întâmpla în România peste zece ani și cum va arăta atunci lumea în care trăim. Din perspecitve diferite, fiecare și-a imaginat o lume mai mult sau mai puțin utopică, mai mult sau mai puțin distopică, unde lucrurile s-au schimbat perceptibil sau imperceptibil.

De la vieți interioare trăite la limita intimității, la oameni obișnuiți care trăiesc aparent liniștiți de pe-o zi pe alta, la povești de iubire tehnologizate și robotizate și la un cotidian absurd care se întâmplă lăsând urme permanente în oameni, cele zece povestiri vă vor duce în lumi eclectice, uneori la limita neverosimilului, toate dând un sens nou prezentului pe care îl trăim.

Sunt în total 10 episoade, transmise cu frecvență săptămânală începând cu 30 iulie până la 1 octombrie. Ele sunt disponibile pe platforma Acast: https://shows.acast.com/2030ro (și, în curând, pe alte rețele de podcasting: Soundcloud, Google Podcasts, Apple podcasts, Spotify etc). Proiectul are și o componentă video. Artista Maria Nicola a imaginat o situație pentru fiecare povestire în parte. Acestea vor fi disponibile pe Youtube pe pagina Asociației Art No More.

”2030.ro” este un proiect al Asociației Art No More și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. El va fi disponibil pe majoritatea platformelor de podcasting: Acast, Apple podcasts, Google podcasts, Spotify și altele. Proiectul are și o componentă video. Artista Maria Nicola a imaginat o situație pentru fiecare povestire în parte. Acestea vor fi disponibile pe Youtube pe pagina Asociației Art No More.

—-

”2030.ro” este un proiect al Asociației Art No More, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Lecturi: Virgil Aioanei, Adrian Anghel, Robert Bălan, Carmen Florescu, Ilie Iordan, Carmen Lopăzan, Alice Monica Marinescu, Rolando Matsangos, Maria Obretin.

Muzică originală și sound design: Miron Ghiu

Editare audio și înregistrări: Miron Ghiu, Petre Fall, Robert Bălan

Visuals: Maria Nicola

Video: Petre Fall

Asistent de proiect: Andreea Drăghici

Un proiect conceput și coordonat de Robert Bălan

”Romania 2030” este un proiect coordonat de Asociatia Art No More si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezinta în mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.